Elekes Zoltán

     Elekes Zoltán fizika-kémia szakot végeztem a marosvásárhelyi Pedagógiai Főiskolán, majd technológiai kémia szakot végeztem a kolozsvári BBTE-n.
Dolgoztam tanárként és mérnökként is. 1993-1996 között a magyarországi tiszakorród-i iskolában tanítottam. Ezzel az iskolával testvérkapcsolatot teremtettünk a Felső Rákos-i Általános Iskolával. Több szál is fűz Erdővidékhez.
Jelenleg a marosvásárhelyi „Romulus Guga” Gimnáziumban tanítok.
A fizika és kémia órákon kívül rajz órákat is tanítok.Szeretek rajzolni főleg portrékat és szeretem a szénrajzokat. Sok rajztehetséggel megáldott diákomat irányítottam a marosvásárhelyi Művészeti líceumba és megállták a helyüket a művészi pályán is.
A rajzolás örömet szerez, kikapcsol a mindennapi gondokból, új világot hoz az életembe. Szeretek karikaturákat rögtönözni és tisztában vagyok, hogy a humor a vészhelyzet komolyságát is megváltoztathatja… Illusztráltam két kifestős mesés könyvet, verseskötetet, megjelent egy karikaturás könyvecském, rajzolok a marosvásárhelyi Népújságnak és közbe- közbe a baróti Erdővidék hetilapnak is .A Dr.Fábián László portéját is –az emlékház plakettjén- Baróton én rajzoltam.
Voltak egyéni kiállításaim: Koronkán,Somosdon falu napok alkalmából.
Részt vettem az I.Erdővidéki alkotótáborban is, azóta minden évben meghívott vagyok. Az erdővidék művészeivel is jó kapcsolatban vagyok. Szeretek ambiciózus fiatalok társaságában dolgozni, ilyen csodálatos , festői környezetben, mint Kisbacon.